Ik ben zooooo trots op mezelf! Ik ben eindelijk klaar met m’n allereerste, zelfgemaakte kledingstuk: een maxi dress! Met een patroon van Pat Bravo ben ik een aantal zondagen en avonden druk geweest, maar ik ben heel blij met het resultaat!
Bekijk de foto’s 😀

Tula Pink Octo Garden

Zelfgemaakte jurkIk wilde al langer een poging doen kleren te maken. Ik pruts wat knuffels, kussens en andere frutsels in elkaar, maar als bekenden m’n naaimachine zien vragen ze toch vaak: “Wat maak je dan, kleding?”. Dus, tijd voor een goede poging.

Zelfgemaakte jurk

Ik wilde wel beginnen met een goed patroon. Online kwam ik een patroon tegen van een maxi dress (een lange zomerjurk), van het merk Pat Bravo. Het patroon kwam met duidelijke uitleg; dat moest lukken.

Voor de jurk heb ik een prachtige stof “Octo garden” van Tula Pink gebruikt, met een bijpassende contrasterende stof uit dezelfde serie voor de “riem”. Alles van licht katoen, dat leek me het makkelijkst om mee te werken.

Tula Pink Octo Garden

Voor de afwerking moest ik biasband maken. Hier heb ik een makkelijk apparaatje voor aangeschaft; een biasbandmaker. Je schuift de stof er aan de ene kant in en strijkt de stof aan de andere kant, heel handig:

Biasbandmaker

Het leukste aan zelf kleding maken vind ik dat je iets unieks hebt. Wat ook een voordeel is, is dat het helemaal op maat gemaakt is. Ik heb het patroon iets aan de grote kant aangehouden en heb vervolgens de jurk binnenstebuiten gepast, vastgespeld en passend gemaakt.

Hieronder wat extra foto’s:

MePlushYou Detail biasband

  • Voorstellen Hi, ik ben Truus! Ik ben 25jr
  • Vaardigheden dubbeldiksuper stik, rits met voeten zetten
  • Klant blah blah
  • Project periode 2015
  • website truus http://#

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *